PROJEKT

2009 Hotel Borovica ****

Hotel v horskom štýle v prírodných materiáloch. Do projektu stavby hotela Borovica situovanom na Štrbskom Plese sme vstupovali vo fáze riešenia interiérov. Návrh i realizáciu vnútorných priestorov, a napokon i exteriérových prvkov (ako napríklad vstupu) sme riešili kompletne na kľúč.

Inšpiráciu sme spolu s majiteľom hľadali v nemeckých a rakúskych horských hoteloch. Výsledný dizajn je tak kombináciou typickej elegancie a modernej striedmosti tohto prostredia, zároveň však nesie aj náš nezameniteľný rukopis. Použili sme pre nás ikonické materiály ako kameň a drevo, pričom dizajnovým špecifikom je využitie materiálu zo 100-ročných stodôl.

Náš návrh sme pretavili do vzhľadu všetkých hotelových priestorov – reprezentatívnej vstupnej haly a kongresovej haly, elegantnej klubovej miestnosti, lobby baru, bazénu, wellness a v neposlednom rade aj izieb. Pri izbách sme zasahovali tiež do dispozičného riešenia a umiestnenia priečok. Izby a ich kúpeľne síce majú rôzne veľkosti, ale synkretizovaním návrhu ich štruktúry, materiálovej a farebnej škály textílií i nábytku vyrobeného na mieru, sme dosiahli kontinuálny dizajn naprieč celým interiérom hotela.

Dizajnovým momentom hotela je foajé, kde sme vytvorili na mieru originálny tečúci vodopád zabezpečujúci priestoru unikátnu vizuálnu i akustickú atmosféru.

Typ stavby

kombinovaná (drevo, murovaná)

Rozloha

650 m2 (s terasami 720 m2)

Počet podlaží

3

Počet izieb

50

Počet kúpeľní

50

Spa

Áno

Garáž

áno (samostatná)